Hazırlanışı

Karidesli Fettucine  Tarifi

Tencereye su koyalım tuz ekleyelim kaynayınca, Fettucini  makarnasını atıp en az 7-9 dakika arasında haşlayalım biraz dişe gelir olması tercih edilebilir.

 

Karidesli Fettucine  Sosu

Tavamızda terayağını eritin ve içerisine önceden temizlediğiniz jumbo karideslerimiz ekleyin. Ve sürekli karıştırılarak 1 dakika kavrulur. İçerisine jülyen ince ince doğradığınız, sarımsak ve sırasıyla sebzeleri ilave edilip karıştırılmaya devam edilin.  Sonra krema dökülür köpük kabarana kadar yani 2-3 dakika yeterince pişirin içerisine fesleğen ekleyin tuz karabiber ile tatlandırın, haşlanan Fettucine ile karıştırılarak servis yapılır

Püf Noktalar

İçindekiler

  • 120 gr Fettuccine
  • 5 gr Sarımsak
  • 2 cl Sızma Zeytinyağı
  • 100 gr Sakız Kabak
  • 2 gr Pul Biber
  • 150 gr Karides Jumbo
  • 10 gr Tereyağı
  • 3 gr Fesleğen
  • 2 gr Tuz
  • 100 gr Taze Domates
  • 20 ml Krema
  • 1 gr Tane Karabiber
  • 50 gr Kırmızı Kapya Biber
İçindekiler