HAZIRLANIŞ

En sevdiğiniz meyveli keki hayal edin ve o meyveli kekin katmanları arasına kayısı püresi koyun... Halihazırda oldukça lezzetli, ama aklınız vitrinde duran o harika cheese cake’te kaldı! İşte biz de bu pastayı geliştirirken dedik ki, hem lezzetli ve yumuşak bir meyveli kek olsun, hem içinde kayısı püresinin o nefis ekşi ve tatlı lezzeti olsun, hem de yerken canımız vitrindeki o cheese cake’i istemesin. Bunların hepsini bir araya toplayalım.

Ateş kırmızısı ve yumuşacık pandispanya katlarının arasında kayısı püresi ve nefis kar beyazı vanilyalı mascarpone kreması... Kitchenette’lerin kurumsal kimliğini de yansıtan bu ateş kırmızısının hikayesi, 1960’larda Amerika Birleşik Devletleri’ne kadar gidiyor. Kekler, pancar suyu ve püresi ile yapılınca hem pancarın bu nefis rengini, şekerini aldı hem de pancar sayesinde elmalı veya havuçlu kek gibi taze ve yumuşak kalması sağlandı. Her kim yaptı ise ellerine ve emeğine sağlık. Bize sadece klasikleri günümüz teknikleri ile harmanlamak ve tabii ki Kitchenette farkı ile sizlerin beğenisine sunmak kaldı.

PÜF NOKTALARI

İÇİNDEKİLER

  • Kırmızı Kek
  • Peynirli Krema
  • Cevizli Krokan
  • Meysim Meyveleri
İÇİNDEKİLER