HAZIRLANIŞ

Tere yağ ve toz badem ile hazırladığımız tart hamurunu ince bir tabaka olarak açıp kalıpla keserek tartımızın tabanını hazırlıyoruz.

Un kullanmadan toz badem ile hazırladığımız badem kremasını kıvamını yumuşatmak ve farklı dokular oluşturabilmek için vanilyalı pastacı kreması ile karıştırarak yumuşak bir krema karışımı elde ediyoruz ve bu karışımı tartımızın tabanını oluşturan hamurun üzerine krema torbası yardımı ile dolduruyoruz.

Benzer tatlardan sıyrılarak ikinci ve yardımcı bir lezzet yaratacak olan vişne tanelerini badem kremasının üzerine serpiştirerek  yerleştiriyoruz.

Tüm bu karışımın üzerine üçüncü bir doku oluşturacak olan kıtır crumble hamurunu iri parçalar halinde serpiştirerek tartın hazırlık bölümünü tamamlıyoruz.

Önceden ısıtılan fırında ( 165 derece) 40 dakika pişirdikten sonra oda sıcaklığında dinlendirerek servise hazır hale getiriyoruz.  

PÜF NOKTALARI

Tarifimizde farklı yapılarda üç ayrı hamur kullanıyoruz.

  -Tartın tabanını oluşturan tart hamuru

  -Tartın kremamsı ve yumuşak yapısını oluşturan badem hamuru

  -Tartın dekoru için kullanılan ve tüm bu yumuşak kıvamlı katmanlardan sonra farklı bir duyu oluşturacak olan kıtır crumble hamuru

 

Badem ve vişne’nin birbirine olan eşsiz uyumu tam bir pastacılık klasiğidir. ( Tıpkı bitter çikolata ve portakal gibi)